Osmanlıca Tercüme

Whatsapp

Whatsappdan hemen teklifinizi verebiliriz.
0543 463 69 33

E-Mail

Mail ile hemen teklifinizi alabilirsiniz.
infoyed@gmail.com

OSMANLICA TERCÜME

 

Osmanlıca, 13. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar Anadolu’da ve Osmanlı Devleti’nin yayıldığı bütün ülkelerde kullanılan Arapça ve Farsçanın etkisi altında kalan bir Türk dilidir.
20. yüzyılın başında gelişmeye başlayan Türkçülük hareketi, dilde sadeleşme ve öz Türkçe sözcüklerin kullanılması fikrini doğurmuştur ve bunun ardından 1928 yılında yapılan Harf Devrimi’nin sonucunda Latin alfabesi kabul edilmiş ve artık hayatımıza girmiştir. Böylece Osmanlıcanın kullanımı son bulmuştur. Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılışının ardından Osmanlıca alfabe, kullanımdan kalkmıştır fakat Türk tarihinin son 1000 yılına yakın bir dönem bu alfabe ile yazıldığından araştırmacılar, edebiyatçılar ve tarihçiler tarafından birinci derecede önemli ve bilinmesi zorunlu bir alfabe olarak görülmüştür.
Osmanlıca halkın kullandığı bir yazışma ve edebiyat dili değildi. 13. yüzyılda halk arasında bizim özbeöz kültürümüz olan halk edebiyatı yaygındı. Halk arasında okuma yazma oranı çok düşük olduğu için edebi ürünlerin büyük bir çoğunluğu sözlü olarak devam etmekteydi. Osmanlıca, halkın dışında Osmanlı yönetici sınıfının ve eğitimli seçkinlerin kullandığı bir yazışma ve edebiyat dili olarak saray ve çevresinde etkin bir şekilde kullanılmaktaydı.

Anıt eserler, mezar yazıları, resmi yazışmalar, haritalar, tapu senetleri, temettuat defterleri, beratlar, şerriye sicilleri, fermanlar, ahkam defterleri, gazete, dergi, sözleşmeler, fermanlar, divan edebiyatı eserleri ve diğer bütün Osmanlıca belgelerinizi Ankara Tercüme Bürosu olarak güvenle bize emanet edebilirsiniz. Bütün bu sayılan evrak ve eserleri günümüz Türkçesine ve diğer dillere tercüme edebilen uzman Osmanlıca tercümanlarımız hizmetinize hazırdır.
Osmanlıcada kullanılan rik’a, celi, sülüs, divani, siyakat, kufi gibi yazı türlerini okuyabilen, profesyonel tercüman kadromuz tarafından Osmanlıca çeviri hizmetini Ankara tercüme büromuzda vermekteyiz.

            Osmanlıca tercüme nedir? Şöyle ifade edilebilir: Alfabesi Osmanlıca olan Arapça, Farsça ve Türkçe karışımı bir dilden başka dillere aktarılan yazı, kitap, evrak, belge vs. Osmanlıca tercüme büroları ve Osmanlıca yeminli tercüme büroları bu işin en sağlıklı yapıldığı yerlerdir. Bu tercüme bürolarında hem Türkçe Osmanlıca tercüme hem de Osmanlıca Türkçe tercüme yapılmaktadır. Noter yeminli Osmanlıca tercümeye ihtiyaç duyulduğunda başvurulacak yer Osmanlıca yeminli tercüme büroları olacaktır. Bu bürolarda yapılan tercümeler imzalanıp onaylandıktan sonra notere gider ve noterden de onay alındığında işlem tamamlanmış olur.

Osmanlıca tercüme büroları ve yeminli Osmanlıca tercüme bürolarında, Osmanlıca Türkçe çeviri ve Türkçe Osmanlıca çeviri olarak bazı kategoride çalışma yapılmaktadır. Bazıları şunlardır :

Osmanlıca yeminli tercüme

Yeminli tercümanın, çeviriyi belgenin aslına bağlı kalarak yapması,imzalayıp onaylamasına yeminli tercüme denir. Osmanlıca yeminli tercümanlarımız; belgede Osmanlıca yeminli tercüme yaparak işlerinizi kolaylaştırırız. Anıt eserler, mezar yazıları, resmi yazışmalar, haritalar, tapu senetleri, temettuat defterleri, beratlar, şerriye sicilleri, fermanlar, ahkam defterlerinin Osmanlıca Türkçe tercümesini yapmaktayız.

Osmanlıca tıbbı tercüme

Osmanlı döneminde yazılmış Osmanlıca tıbbi belgelerden faydalanmak isteyenlere, tıp dünyasına katkı sağlayabilme ihtimalini düşünerek belgelerin Osmanlıca Tıbbi Tercümesini yapabilecek Osmanlı Türkçe tercümede uzman yeminli mütercim tercümanlarımız mevcuttur.

Osmanlıca Akademik tercüme

Türkoloji, Türk dili ve edebiyatı, Türkçe öğretmenliği, sanat tarihi, Arap dili ve edebiyatı, tarih öğretmenliği, Fars dili ve edebiyatı gibi Osmanlıca dersi gören bölümlerde okuyan üniversite öğrencilerine; ödev, lisans tezi, yüksek lisans tezi ve doktora tezlerinde Osmanlıca Türkçe tercümeye ihtiyaç duyduklarında yardıma hazırız.

Osmanlıca noter tasdikli yeminli tercüme

Yeminli tercüman tarafından tercümesi yapılmış belge ve evrakların, noter tarafından da onaylanmasına Osmanlıca noter tasdikli yeminli tercüme denir. Yani devlet onayını da almanız gereken durumlarda, Osmanlıca noter tasdikli yeminli tercüme yapan büromuz hizmetleriyle yanınızdadır. Tapu senetleri, temettuat defterleri, beratlar, şerriye sicilleri, fermanlar, ahkam defterlerinin Osmanlıca Türkçe tercümesini yapmaktayız.

Osmanlıca hukuki tercüme

Osmanlı dönemindeki şeri hukuk kanunlarına ait evrakların Osmanlıca Türkçe tercümesini yaptırmak isteyenlere uzman Osmanlıca tercümanlarımız yardımcı olacaklardır.

Osmanlıca tercüme fiyatları ne kadar? ,  Osmanlıca yeminli tercüme fiyatları ne kadar? Ücretlerin belirlenebilmesi; çevrilen belgenin resmiyetine, kullanılan dilin akademik ya da günlük dil oluşuna, belgenin mahiyetine, sayfa sayısına ve aciliyetine bağlıdır. Fiyat almak isterseniz sunulan  iletişim seçeneklerinden biriyle Osmanlıca büromuza ulaşılabilir ve bilgi alabilirsiniz.

Osmanlıca Türkçe tercüme , Türkçe Osmanlıca tercüme , başka dillerden Osmanlıcaya tercüme, Osmanlıcadan diğer dillere sözlü ve yazılı tercümelerinizi ve bütün onay gerektiren işlemlerinizi uzman kadromuzla sorunsuzca yapıp size teslim ediyoruz. Kızılay tercüme bürosu olarak İnfoyed Tercüme; gerekli eğitimleri almış ve ilgili dille alakalı dil bilgisi kurallarına hakim, hedef dilin kültürünü takip eden ,araştırmacı ve yaptığı işi her zaman kontrol eden çalışanlarıyla hızlı, kaliteli, doğru ve geçerli hizmet vermektedir. Aynı zamanda gizliliğe de çok önem verdiğimiz için gönül rahatlığıyla bizimle çalışabilirsiniz.